Stress en ontspanning

Stress en ontspanning

Mensen met angstklachten voelen zich in hun dagelijks leven vaak gespannen. Een gezonde leefstijl maakt je weerbaarder tegen stress en angst. Regelmatig bewegen, een goed slaappatroon, balans tussen (plezierige) activiteiten en rust vormen de basis van een gezonde leefstijl. Bewust omgaan met alcohol en drugs is ook erg belangrijk als je last hebt van angsten.

Leefstijl

Als je angstig bent, kan het lastig zijn om aandacht voor je leefstijl te houden. Is je leefstijl voor jou een aandachtspunt? Of wil je meer weten over een gezonde leefstijl? De module bevat tips en oefeningen om aan een gezonde leefstijl te werken.

Aan de slag met Leefstijl >>

Ontspanning

Ook goed kunnen ontspannen helpt je om je minder gespannen te voelen in lastige situaties. Je lichaam geeft signalen af van spanning en angst. Als je weet waar je op moet letten, herken je dit eerder en kun je sneller ingrijpen. Zo voorkom je dat je klachten erger worden. Door regelmatig ontspanningsoefeningen te doen, verminder je gevoelens van spanning en angst. De module bevat ook een aantal ontspanningsoefeningen. Je kunt jezelf leren om actief je spieren te ontspannen, waardoor je gevoel van angst minder wordt.

Aan de slag met Ontspanning >>